Over Sofie

Over Sofie

Ben je op zoek naar woorden voor jouw verhaal, boek, website of folder? Verlang je naar helderheid in de chaos? Ik ben er, voor woorden en helderheid. Mijn naam is Sofie Flora.

Mijn hele leven al drijft mijn hoofd me voort als een lichtend baken, maar het is telkens mijn intuïtie die me een richting doet kiezen. De wereld in en rond mij houdt me bezig. Ik kijk mee, vraag en luister. Ik verhelder, verwoord en verbind, zodat het beeld zich toont.

Ik wil begrijpen wat mensen drijft en bezighoudt. De mechanica van het leven intrigeert me.
Wat houdt jou bezig? Wat beweegt jou? Waar zit je vast? Wat is jouw bedrading? Waar ben je naar op zoek?

Ik luister en absorbeer kennis en verhalen. Ik ontrafel. Ik stel vragen en zuig de antwoorden op als een spons. Ik laat ze ronddwarrelen in mezelf, tot ze gaan liggen en het beeld helder wordt.

Ook voor wie niet in horoscopen gelooft: ik ben een steenbok, een echte. Ik stap mijn weg, altijd maar hoger de berg op, de blik gericht op daar waar ik naartoe wil. Het doel blijkt telkens weer slechts een tussenstop, op weg naar het volgende. Gelukkig speel ik ook onderweg. Ik ben nieuwsgierig, wil alles snappen en zoek naar de sprankel en de humor, naar de reflectie van het licht, dat telkens verspringt. Hierin vind ik lichtheid.

Ik hou ervan om alle wegen open te houden. Zo studeerde ik psychologie en bleef ik nadien in het wetenschappelijk onderzoek. Na een doctoraat in de wetenschappen, kwam ik via een job als studiecoach terecht in de wereld van de consultancy. De ideale speelplaats voor een nieuwsgierige spons die kickt op intellectuele uitdaging, een hoge lat en veel afwisseling. Sinds 2016 heb ik mijn eigen speelplaats gecreëerd. Een boeiende, ogenschijnlijk grenzeloze ruimte waar mensen, woorden en ideeën thuis zijn en naar hartenlust over elkaar kunnen buitelen.

Naast schrijver, sherpa en ontrafelaar ben ik ook mama van drie kinderen, partner, (schoon)dochter, vriendin, buurvrouw en klankbord voor warme initiatieven.

Muziek, dansen, wandelen en persoonlijke ontwikkeling aan de rand van mijn comfortzone, geven mij energie. Ik geniet van lekker eten en goed gezelschap. Humor is onontbeerlijk in mijn leven. Om de ernst in mezelf te verlichten en omdat lachen deugd doet. In het heen en weer tussen ernst en humor, tussen donker en licht, tussen duiken en springen, vind ik mijn balans.

Ik kijk ernaar uit om van jou te horen via mail of mijn Facebookpagina.

© Dirk Van der Borght